Bejelentés


Hirdetés

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Oldalelemek

Hírek
A Sopron anno weboldal

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét a "Dokumentumok, írások" oldalon leközölt új információra, amely újabb megközelítésből is láttatni engedi a Nyitólapon ismertetett egyik témánkat!

tovább >>


Mechle Családi Nap II.

Makkos Gézu és Klári az alábbi szövegű levelet fogalmazta meg és küldte el minden Mechle leszármazottnak: Kedves unokatestvéreim, Mechle leszármazottak! 2012. december 1-én és 2-án sikerült többetekkel találkozni Sopronban az első Mechle Családi Napon. Hulman Istvánéknál december 2-án említettük feleségemmel Klárival, - az idén júniusban ismét jó lenne találkozni nálunk Balatongyörökön. Az időpontnak a június 22-23-i hétvégét javasolnánk. Amennyiben ez az időpont számotokra is megfelelő, kérjük, jelezzétek. Szomszédaink foglalkoznak szobakiadással, ezért ezen időszakra nagy valószínűséggel tudnánk helyet foglalni azoknak, akik ezt igényelnék. Nagyon örülnénk, ha ismét találkozhatnánk, és kötetlen, laza napokat tölthetnénk együtt. Ráadásul ez a következő találkozás egyúttal alkalmat adna arra is, hogy a Karcsi által készített családfa valamint egyéb anyagok CD ill. DVD lemezei is bemutatásra és szétosztásra kerüljenek. Várjuk válaszotokat. Szeretettel: Klári, Géza mobiltel.: 30/2377968

tovább >>


Videofilm készült a Családi Nap eseményeiről

Karácsonyra elkészült a Mechle Családi Nap eseményeit megörökítő videofilm első része. Az összeállításban láthatók a Mechle ősök síremlékeinél lezajlott megemlékezések összefoglalói, - a Kolostorban tartott fogadásról, valamint a képkiállítás megnyitásáról készült felvételek, illetve a képekről készült bemutató is. A film egy rövid részlete megtekinthető a YouTube oldal segítségével. (lásd: Linkek)

Lezajlott és nagy sikerrel zárult az első Mechle Családi Nap

17 fő Mechle leszármazott és 10 fő családtagjuk részvételével sikeresen lezajlott az I. Mechle Családi Nap a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostorban 2012. december 1-2-án. A Mechléné Grosmann Hedwig és Mechle József műveiből megrendezett alkalmi képkiállításon összesen 124 kép került bemutatásra a családtagok és a város közönsége előtt. A kiállítást dr. Tóth Imre múzeumigazgató nyitotta meg nagyon hangulatos és Grosmann Hedwig életútját bemutató beszédével, de dédanyánk művészeti tevékenységét méltatta Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke is. A családi nap sikerén felbuzdulva a jelenlévők mindegyike úgy nyilatkozott, hogy ezt a szép és felemelő gondolatot jó lenne a továbbiakban is felszínen tartani.

Alakul a Családi Nap programja

A szerte a világban folytatott kutatómunka eredményeként a dolgok jelen állása szerint 18 Mechle leszármazott 10 családtagjával együtt vesz részt a Családi Napon. Ez a szám még tovább bővülhet. Ugyancsak fontos és örömteli hír, hogy eddig összesen 59 Mechle-Grosmann, illetve 20 Mechle József festményt sikerült összegyűjtenünk, de ez a szám is tovább bővülhet még!

tovább >>


120 éves a Soproni Ipartestület

Az ez évben létrejöttének 120 éves évfordulóját ünneplő Sopron és Vidéke Ipartestület a Soproni Múzeummal közös emlékkiállítást rendezett a Soproni Lábasházban (Orsolya tér). A kiállítás az elmúlt másfél évszázad soproni kézműves iparosságának (közte a Mechle kőfaragóknak) állít emléket. Érdemes megnézni, november 18-ig tart nyitva.

A megye jeles pedagógusai között Mechle József, alias Tata

Sopronban 2012. október 5-én - mintegy hatvan fő érdeklődő részvételével - sor került az "Emelj fel, emlék" Alapítvány kiadásában megjelent "Jeles pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében" c. emlékkötet bemutatójára, benne Mechle József soproni festőművész rajztanárral (1893-1955). A bemutató színhelye a Soproni Városi Könyvtár (Pócsi utca 25.) olvasóterme volt.

Mechle Családi Nap

2012. december 1-2-án a Sopronbánfalvi Karmelita Kolostorban Mechle Családi Napot szervezünk, melyre szeretettel várunk minden Mechle leszármazottat illetve családtagjaikat ! További információk a Programok, rendezvények oldalon.

tovább >>SzavazásHirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!